Καθαρή Κοινότητα… υπόθεση όλων μας!

Η καθαριότητα της Κοινότητας μας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά όλους μας, τοπική αρχή και κατοίκους. Το να διατηρείται η κοινότητα καθαρή και να έχει γενικότερα μια όμορφη εικόνα έχει αναμφισβήτητα αντίκτυπο τόσο στη ζωή των κατοίκων που ζουν σε αυτήν όσο και των επισκεπτών που απολαμβάνουν τις ομορφιές της. Για να καταφέρουμε όμως να ζούμε σε μια καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον κοινότητα, είναι σημαντικό να αλλάξουμε στάση ζωής και να υιοθετήσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας απλούς κανόνες που κάνουν τη διαφορά

Οι κάτοικοι βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με απορρίμματα που βρίσκονται πεταμένα σε ακάλυπτους χώρους, οικόπεδα και χωράφια, τόσο εντός όσο και εκτός της κοινότητας. Η κακή αυτή συνήθεια οδηγεί σε μόλυνση του περιβάλλοντος, αφού τα σκουπίδια γίνονται εστίες μόλυνσης, και η εικόνα είναι πραγματικά αντιαισθητική. Έτσι, καθένας από εμάς θα πρέπει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τα αντικείμενα που δεν του χρειάζονται πια και να τα απομακρύνει με σωστό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Η ανακύκλωση υλικών είναι μια καλή λύση για το εντεινόμενο πρόβλημα της συσσώρευσης απορριμμάτων. Ο μπλε και καφέ κάδος που βρίσκονται στο κέντρο της Κοινότητας χρησιμοποιούνται για την ανακύκλωση υλικών και η σωστή χρήση τους συμβάλλει όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση των φυσικών και οικονομικών πόρων που συνεχώς φθίνουν. Όσον αφορά τα απορρίμματα που δεν ανακυκλώνονται, αυτά πρέπει να απορρίπτονται στους πράσινους κάδους που βρίσκονται σε διάφορα σημεία ή έξω από τα σπίτια κατά τις καθορισμένες ημέρες και ώρες σε μεγάλα μαύρα σακούλια απορριμμάτων που είναι καλά δεμένα ώστε να αποφεύγονται οποιεσδήποτε διαρροές στους δρόμους. Επιπλέον, κάθε κατοικος ή επισκέπτης που κινείται στους δρόμους της κοινότητας πρέπει να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση και να αποφεύγει να πετάει κάτω αντικείμενα που ρυπαίνουν το χώρο και αλλοιώνουν την όμορφη εικόνα του χωριού μας! Ως τοπική αρχή με τη σειρά μας προσπαθούμε να κάνουμε συχνούς ελέγχους καθαριότητας, ώστε να διατηρούνται όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι καθαροί.

Η καθαριότητα της γειτονιάς και γενικότερα του χώρου στον οποίο ζούμε είναι τελικά υπόθεση όλων μας. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε στάση ζωής και συνήθειες και να αποκτήσουμε μια πιο φιλική επαφή με το περιβάλλον. Για μια καλύτερη εικόνα της κοινότητας μας, πρέπει αναμφισβήτητα να υπάρχει σωστή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ κατοίκων, επισκεπτών και τοπικής αρχής, ώστε όλοι να ζούμε σε καθαρό και όμορφο περιβάλλον!!